01.06.2020. Ponedeljak

 
NAŠI PARTNERI
2_3.jpg
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja
Savez za skolski sport Srbije
Savez za skolski sport Srbije
2_4.jpg
Savez za skolski sport Vojvodine
Grad Subotica
Grad Subotica
17.03.2020.

Ministarstva omladine i sporta izdalo je zvanično saopštenje u skladu sa odlukom Vlade u cilju sprečavanja širenja corona virusa. 

Saopštenje: 

Obaveštavamo vas da je na osnovu člana 200. stav 6. Ustava Republike Srbije, Vlada, uz supotpis Predsednika Republike, donela Uredbu o merama za vreme vanrednog stanja, 05 Broj: 110- 2515/2020 od 15. marta 2020. godine, kojom je između ostalog, propisano:

„Zabranjuje se sazivanje i održavanje zborova i svih drugih okupljanja građana na otvorenom prostoru. U zatvorenom prostoru zabranjuju se sva okupljanja (sportske, kulturne i druge manifestacije) osim okupljanja koja su od posebnog interesa za rad i funkcionisanje državnih organa i službi, za čije održavanje posebno odobrenje, u skladu sa ovom odlukom, izdaje ministar unutrašnjih poslova. Odlukom Vlade, u zavisnosti od epidemiološke situacije, mogu se predvideti izuzeci od pravila iz st. 1. i 2. ove uredbe.”

Radi sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19, a sledstveno gore citiranom, na teritoriji Republike Srbije nije dozvoljeno obavljanje sportskih aktivnosti (treninga, utakmica, mečeva, trka i sl.) u zatvorenim sportskim objektima (fiskulturnim salama, halama, teretanama, sportskim centrima, zavodima nadležnim za sport i sl.) i na otvorenim sportskim objektima (stadionima, regatnim stazama, trim i biciklističkim stazama i sl.) dok traje opasnost od širenja zarazne bolesti COVID-19 na teritoriji Republike Srbije. O svim naknadnim informacijama bićete blagovremeno obavešteni. Ostajemo na raspolaganju.

S poštovanjem,

Ministarstvo omladine i sporta Sektor za sport16.03.2020.

Savez za školski sport Srbije zbog uvedenog vanrednog stanja u zemlji, kao i obustave redovne nastave u školama povodom širenja Korona virusa (Covid-19), obustavljaju se i sva školska takmičenja do daljnjeg.

362_1.jpg13.03.2020.

U skladu sa novonastalom situacijom oko Korona virusa, Karate savez Vojvodine odlaže održavanje Školskog prvenstva Vojvodine u karate sportu, koje je planirano da se održi u subotu 14.03.2020. godine u Inđiji.

Otkazana su i sva džudo takmičenja, obaveštenje u prilogu na dnu teksta

Obaveštenje  karate

- Obaveštenje džudo12.03.2020.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije donelo je odluku da se proces vaspitno-obrazovnog rada obavlja redovno jer svi relevantni pokazatelji ne ukazuju na potrebu obustave rada.

Škole se moraju održavati visok nivo higijene. Sve manifestacije i priredbe u zatvorenom prostoru koje su planirane za više od 100 učesnika se odlažu. Takmičenja i smotre učenika se ne odlažu, već j epotrebno da se učesnici okupe na otvorenom prostoru i nakon toga ih sukcesivno uvoditi u učionice. 

  07.03.2020.

Savez za školski sport Srbije svečanom proslavom obeležio je 50 godina postojanja što je bio povod da se uruče mnogobrojna priznanja i zahvalnice zaslužnima za doprinos i razvoj školskog sporta.

Povodom 50 godina postojanja Saveza za školski sport Srbije održana je svečana proslava jubileja na kojoj su uz predstavnike MOS, OKS, prisustvovali čelni ljudi Sportskih igara mladih, Sportskog saveza Srbije, Sportskog saveza Beograda i predstavnici velikog broja nacionalnih granskih saveza.

Uručena su priznanja i zahvalnice najzaslužnijim pojedincima i institucijama, a Radoslav Svirčev generalni sekretar Saveza za školski sport i pedagoge fizičke kulture Grada Subotice jedan je od nagrađenih za razvoj i popularizaciju školskog sporta. Radoslavu Svirčevu koji je učešćem u SOŠOV-u 1989. godine sa OŠ „Kizur Ištvan“, vodeći žensku odbojkašku ekipu, započeo karijeru vezanu za školski sport plaketu za doprinos i razvoj u toj oblasti uručio je Loran Petrinka, predsednik Međunarodne federacije za školski sport. Ovo priznanje je ujedno i priznanje za kompletan Savez za školski sport i pedagoge fizičke kulture Grada Subotice.

359_1.jpg