07.04.2020. Utorak

 
NAŠI PARTNERI
2_3.jpg
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja
Savez za skolski sport Srbije
Savez za skolski sport Srbije
2_4.jpg
Savez za skolski sport Vojvodine
Grad Subotica
Grad Subotica
Vesti
Rezultati subotičana na 8 SOŠOV-u
25.05.2018.

Pokrajinski sekretarijat za Sport i omladinu u saradnji sa Gradom Novim Sadom i Savezom za školski sport Vojvodine, organizovao je 8. SOŠOV od 17. do 20. maja u Novom Sadu.

Grad Suboticu su predstavljali učenici osnovnih i srednjih škola u 12 od 14 sportova. Naime, pravo učestvovanja na SOŠOV-u su izborili samo pobednici Okružnih prvenstava po sportovima (Grad Subotica i Opštine Bačka Topola, Mali Iđoš, Lovćenac i Feketić). Takmičenja u našem okrugu nisu održana u streljaštvu i ritmičkoj gimnastici zbog nezainteresovanosti učenika.

Generalni sekretar Radoslav Svirčev veoma pozitivno je ocenio uspehe subotičkih školaraca na ovom takmičemnju - Kada govorimo o medaljama za Grad Suboticu, osvojili smo ukupno 51. Od toga 21 zlatna, 17 srebrnih i 13 bronzanih. Ono što nas u Savezu za školski sport i pedagoge fizičke kulture Grada Subotice posebno ispunjava zadovoljstvom je to, da su medalje osvojili učenici 14 osnovnih i 4 srednje škole. To govori o velikom trudu nastavnika po školama da animiraju i motivišu učenike da pruže svoj maksimum na takmičenju. Rezultat je vise nego zadovoljavajući, ali bi bio još bolji da su svi najbolji subotički sportisti uzeli učešće. U pojedinim sportovima, najbolji učenici-sportisti nisu nastupali jer su bili na pripremama nacionalnih selekcija, imali obaveze prema svojim klubovima ili su bili lakše povređeni. U svakom slučaju, možemo biti vise nego ponosni na rezultate koje smo postigli.

Radoslav se zahvalio Gradu na nesebičnoj pomoći - Koristim priliku da se još jednom zahvalim Lokalnoj samoupravi koja se potrudila da omogući svim našim učenicima-sportistima, ne samo učešće na samom 8. SOŠOV-u, nego i maksimalne uslove za postizanje vrhunskih rezultata na Gradskim, Okružnim Međuokružnim i Republičkim prvenstvima.

Rezultati subotičkih školaraca po sportovima  

274_1.jpg

274_2.jpg

274_3.jpg

274_4.jpg