30.11.2021. Utorak

 
NAŠI PARTNERI
2_3.jpg
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja
Savez za skolski sport Srbije
Savez za skolski sport Srbije
2_4.jpg
Savez za skolski sport Vojvodine
Grad Subotica
Grad Subotica
Vesti
Obeležena Evropska nedelja sporta
30.09.2021.

Subotica je bila domaćin projekta "Evropska nedelja sporta" u organizaciji Saveza za školski sport Srbije i Olimpijskog komiteta Srbije a pod pokroviteljstvom Kancelarije Evropske unije u Srbiji. 

Program „Sport u škole“, pored redovnih aktivnosti koje se realizuju u salama za fizičko vaspitanje, podrazumevaju organizaciju sportskih manifestacija i uključivanje učenika od 1. do 4. razreda osnovne škole, realizatora programa–profesora fizičkog vaspitanja, roditelja i lokalne sredine u realizaciju sportskih sadržaja. Postoji objektivna potreba da se prikaže javnosti, roditeljima i svim zainteresovanim ljudima program, aktivnosti dece kao razvoj dečjih sposobnosti i veština. 

426_6.jpg

Pored sportskog dela i takmičenja na Trgu u vidu treninga po stanicama, projekat je obuhvatio i upoznavanje dece sa kulturno istorijskim znamenitostima Grada, te su deca obišla Gradsku kuću sa turističkim vodičem koji im je predstavio njenu istorijsku vrednost i kulturni značaj. Usledio je zajednički trening na Trgu u kojem su subotički đaci iz nekoliko osnovnih škola uživali takmičeći se međusobno.

426_1.jpg 426_2.jpg

426_3.jpg 426_4.jpg

426_5.jpg